Sommaren är kort…

…men det mesta regnar tydligen inte bort trots allt! Augusti bjöd på strålande väder, men nu när semestern är slut och plikterna kallar skulle det väl vara skönt med lite regn så man slipper hata sitt val av semesterveckor, eller..?

Nåja, den som jobbar under sommarmånaderna lär sig snabbt att förtrycka ångesten som uppkommer när arbetsdagen naturligtvis bjuder på strålande sol och helgen regnar bort. Och trots att vi alla blir smått besatta av vädret under sommarmånaderna måste vi inse att det även finns annat att förkovra sig i här i världen – Kemi, till exempel. Så till er härliga typer som valt att spendera era kommande år på Naturvetenskapliga fakulteten och Kemicentrum vill jag säga – Välkomna till världens bästa utbildning. Ni har en väldigt rolig, intensiv och spännande tid framför er. Tänk att ni äntligen ska få koncentrera er helhjärtat på det ni älskar mest; ingen estetisk verksamhet, ingen idrott (okej, ska inte dissa idrotten, den var jäkligt rolig) men framförallt – inga tvång! Nu är allt upp till er själva – Ett faktum som är helt underbart, men som också kan vara svårhanterligt i början. Men få inte panik om studietekniken inte sitter från dag 1. Eller om er planering råkar fallera. Att plugga på universitetet är annorlunda, och allt kommer med tiden! Och vi äldre studenter finns alltid där för att snacka om ni behöver tips och råd.

Två veckor kvar till nollning och kursstart – två veckor kvar tills ni påbörjar en episk resa. Ännu en gång – Varmt välkomna till Lund och Naturvetenskapliga fakulteten! Vi syns på KC!

Det här inlägget postades i Kemi, Kemicentrum, Lund, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt