Vad jag har lärt mig under min studietid, del 2

Jag lyckades komma ett halvår in på min utbildning i förgående del, så jag fortsätter helt enkelt!

Organisk kemi: Ulf Ellervik må ha karisma och god föreläsningsteknik, men oavsett hur bra föreläsaren gör sitt jobb är organisk kemi inte att leka med! Eller… att folk har lekt med organisk kemi har nog lett till en hel del revolutionerande upptäckter nu när jag tänker efter. I vilket fall – en kurs där minnet och det spatiala tänkandet verkligen sätts på prov! Rita upp en trans-1,4-bis-[(4pyridyl)etenyl]bensen)-(2,2′-bipyridin)ruthenium(II)-molekyl? Självklart…

Livsfarligt gift eller färgämnet i morötter?

Biotekniska datorberäkningar: Matlab är ett programmeringsspråk som baserar sig på matriser och datasystem. I början var Matlab inte jättelätt att bli sams med, men med tiden har jag lärt mig att uppskatta hur praktiskt det kan vara. Jag hatar Matlab. Eller Matlab är ganska okej. Nä, jag älskar Matlab.

Är du en sån som gillar att simulera toaletter kan Matlab vara något för dig!

Mass- och energibalanser i bioteknik: Jag lärde mig det bland kemiingenjörer välkända uttrycket In + Prod = Ut + Ack! Med andra ord – det som går in plus det som bildas är lika med det som går ut plus det som stannar. Vid det här laget började jag inse att utbildningen jag hade kommit in på kanske inte var riktigt det jag hade väntat mig… Vänta, är detta alltså det som kallas kemi? 

Fladdermus 6

You be the judge.

Om Erik

Ursprungligen lundensisk kille som har bott i Eskilstuna större delen av mitt liv. Läser sedan hösten 2010 till civilingenjör i bioteknik på Lunds Tekniska Högskola.
Det här inlägget postades i Kemi, Kemicentrum, Studier, Utbildning. Bokmärk permalänken.