Tidigare bloggare

Erik Bergman, 22 år från Eskilstuna, bosatt i Lund
Civilingenjörsprogrammet i bioteknik

Jag heter Erik och läser sedan hösten 2014 mitt femte år på Civilingenjörsprogrammet i Bioteknik. Jag läser numera på avancerad nivå och specialiserar mig inom spåret i Bioprocessteknik vilket innebär att jag studerar de mer tekniska aspekterna inom tillämpningen av bioteknik. Utöver studierna är jag mycket insatt i Kemi- och biotekniksektionens verksamhet där jag för nuvarande sitter som ordförande för sektionsstyrelsen.

Här på Kemibloggen delar jag med mig av mina erfarenheter från studietiden såväl som sektionsaktiviteterna som tillkommer på sidan!

Pegah Nosrati Hefzabad, 24 år från Malmö, bosatt i Lund
Naturvetenskapligt kandidatprogram i kemi

Jag heter Pegah och läser det andra och sista året på masterprogrammet i kemi, med fysikalisk kemi som huvudämne. När jag är klar med mina studier vill jag gärna doktorera, för att sedan fortsätta med undervisning och forskning inom akademin. Jag har tidigare arbetat som SI-ledare för grundkurserna i kemi, ett uppdrag jag fann väldigt roligt och givande.

Utöver mina studier på Kemicentrum älskar jag att hitta på alla möjliga sorters äventyr eftersom jag (nästan) aldrig kan sitta still. De stunderna jag väl kopplar av gör jag det gärna med hjälp av en bra bok och lite härlig musik till!

Julia Lindqvist, 22 år från Nynäshamn, bosatt i Lund
Civilingenjörsprogrammet i bioteknik

Jag heter Julia, är 22 år och kommer från lilla Nynäshamn en timme söder om Stockholm. Jag går första året på bioteknikprogrammet. I framtiden hoppas jag kunna låta min utbildning mynna ut i en karriär där jag får chans att fördjupa mig inom mina intressen träning, kost eller psykologi på en biokemisk nivå.

Sarah Törnqvist, 25 år från Solna, bosatt i Lund
Civilingenjörsprogrammet i bioteknik

Jag heter Sarah och läser bioteknikprogrammet på LTH, men har tidigare även studerat till civilekonom. Trots ett söndrigt knä så brinner jag hårt för innebandy och tränar ett P95 lag. Annars umgås jag med mina vänner, är aktiv i Kemi- och Biotekniksektionen och i Teknologkåren.

Johanna Löfgren, 25 år från Staffanstorp, bosatt i Malmö
Masterprogrammet i kemi

Överallt finns kemi: i naturen, i köket, i medicinskåpet, i löpspåret – ja överallt. Att läsa kemi är ett bra sätt att ta reda på hur allt fungerar när man är en nyfiken person som jag. Jag går mitt femte och sista år och har valt att rikta in mig på organisk kemi eftersom detta i mångt och mycket kan förklara det just jag funderar över. Jag läser på den naturvetenskapliga fakulteten vilket bland annat innebär mycket labb och djupgående studier. Då jag inte gör nya molekyler i labbet, analyserar ett resultat eller skriver på en rapport så tränar jag thaiboxning, repar med min kör eller är på äventyr med min sambo Aron. Får jag tid över åker gitarren fram och då blir det oftast en rivig jazzlåt.

Kommentarer inaktiverade.