Virus, bakterier och Kulturnatt

Tja!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade er om min händelserika vardag. Det kanske beror på att jag som bekant tyvärr inte spenderar mina dagar på Kemicentrum, utan på Fysicum istället. Och jag vill ju inte gärna förvandla vår kära Kemiblogg till en Fysikblogg… Det händer dessutom inte så mycket intressanta saker borta på fysikernas hemmaplan, därav tystnaden! Haha. Nåväl, vardagen fortgår på något sätt ändå, men jag räknar nästan dagarna tills jag kan vara tillbaka på KC igen.

I kombination med mekanik och elektromagnetism måste jag även tampas med en väldigt segdragen förkylning, som gett mig både snuva, hosta och dessvärre även en och annan panikångestattack. Inte kul alls att gå runt med en ständig tyngd och dimma i skallen, men förhoppningsvis blir det bättre snart. Att plugga när man mår lite dåligt är en stor utmaning, så hur gör man egentligen för att ta tag i sitt liv? Jo. Man dukar upp sitt bord med böcker, räknare, pennor och allt annat som kan tänkas vara viktigt. Sedan går man ut på en lugnande, harmonisk promenad. Och när man kommer hem igen gör man det till ett dukat bord, och det är bara att sätta igång! Sjukt tråkig metod egentligen, men den funkar…

Det kanske är rätt svårt att befinna sig här...

Det kanske är rätt svårt att befinna sig här…

...och veta att detta väntar på en när man kommer tillbaka.

…och veta att detta väntar på en när man kommer tillbaka.

Nåja, utöver plugget finns alltid andra grejer att sysselsätta sig med, exempelvis Naturvetarstråket på Kulturnatten som iår inföll igår, dvs den 19 september. Och naturligtvis var kemisterna på plats! Vi lekte med kolsyreis, icke-newtonska vätskor och andra roliga grejer som skrämde vettet ur de vuxna och fick barnen att bli totalt fascinerade. Ett experiment som jag tyckte var speciellt kul kallar vi ”anden i flaskan”, och visst är det så att kemi är magi – eller är magi lika med kemi? Titta på videon nedan och döm själva!

Science! Coolt va! Tänk vad lite NaOH(aq), glukoslösning och metylenblått kan göra. Ta hand om er så hoppas jag att vi hörs snart igen! 🙂

Det här inlägget postades i Kemi, Kemicentrum, Lund, Studier, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Hej! Du som är kemist, kan inte du göra ärliga granskningar av olika skönhetsmärken? LCC är ju ett av märken som många undrar över, inte minst många andra märken som säljs på närmaste apoteket och Ica. Det vore kul och givande för alla! Vi konsumenter behöver er som har kunskap!

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt